DE EN HR Centar za informiranje kupaca (od 0 do 24)072 500 400

MJESEČNI RAČUN

Uz novu uslugu Gradske plinare Zagreb – Opskrbe d.o.o., od sada možete svoju potrošnju plina plaćati i mjesečno sukladno vašim mjesečnim dojavama stanja plinomjera, a kako bi sačuvali okoliš, račune za potrošeni plin možete zaprimati e-mail-om.
Prelazak s kvartalnog na mjesečni obračun zahtjeva prije svega par uvjeta koji moraju biti ispunjeni, a to su:

  1. Kupac se mora registrirati na web ili mobilnoj aplikaciji MOJ RAČUN (link za web aplikaciju -https://mojracun.gpz-opskrba.hr/registracija.aspx).
  2. Nakon dovršetka registracije, u postavkama korisničkog računa se mora označiti opcija dostave računa e-mailom, budući da je to predviđeni način komunikacije s krajnjim Kupcima na modelu mjesečnog obračuna potrošnje plina. Sama promjena se može podesiti u izborniku pod MOJI PODACI – OPCIJE DOSTAVE RAČUNA – ODABRATI ŽELJENO – SPREMI PROMJENE
  3. Unutar aplikacije MOJRACUN morate sami podnijeti zahtjev za prelazak na novi način obračuna, tj mjesečnog obračuna potrošnje plina. Zahtjev se također podnosi u izborniku pod MOJI PODACI – MJESEČNI RAČUN – ODABIR OMM – PRIPREMI ZAHTJEV  Napomena:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Izbornik MJESEČNI RAČUN  je za sada dostupan samo u web inačici aplikacije, a u mobilnoj aplikaciji će biti implementiran do kraja godine
  4. Korisnik mora imati sva dospjela potraživanja podmirena
 
Ako su svi uvjeti ispunjeni, korisnik prvo postaje kandidat za mjesečni obračun i ulazi u proceduru, pri čemu Gradska plinara Zagreb-Opskrba d.o.o. vrši programsku kontrolu i testiranje kandidata s obzirom na navedene uvjete.
Sam prelazak se ne odvija u trenutku završetka registracije već ovisi o rasporedu redovne tj. kvartalne obrade potrošnje plina za područje svakog od kandidata. Jednom kada se zadnji kvartalni obračun izvrši korisnik prelazi na mjesečni obračun.
U trenutku kada se prelazak odobri, korisnik se može naći u tri praktične situacije :
  • Prva je najjednostavnija, korisniku je upravo ispostavljen kvartalni obračun te od idućeg mjeseca prelazi na mjesečni obračun.
  • U drugoj situaciji korisniku za prvi obračun može biti obuhvaćena potrošnja od dva mjeseca. U trenutku kada korisnik podmiri taj račun, idući obračun ide mjesečno.
  • U trećoj situaciji korisniku preostaje mjesec dana do redovnog kvartalnog obračuna. U tom slučaju korisnik mora čekati kraj kvartalnog obračuna nakon čega će prijeći na mjesečni.
 
U svakom slučaju zamoliti ćemo još malo strpljenja, jer kvartalni obračun svakako mora biti izvršen.
Po uspješnom prelasku na mjesečni obračun, Gradska plinara Zagreb-Opskrba d.o.o. će Vam dostaviti Ugovor o opskrbi plinom (ukoliko isti već ranije niste potpisali) s pripadajućim Aneksom ugovora o samoočitanju  u kojem ćete biti upoznati s Vašim obvezama i zaduženjima (npr. redovna dostava očitanja – stanja brojila krajem svakog mjeseca, po kojem će vam biti ispostavljen mjesečni obračun).
Korist ovakvog načina obračuna je višestruka i obostrana, od bolje kontrole troškova i upravljanja potrošnje plinom, brige za okoliš zamjenom tiskanih računa za elektronske, te optimiziranjem poslovanja Gradske plinare Zagreb-Opskrbe d.o.o. kao Vašeg opskrbljivača plinom.
 
Obratite nam se stoga s povjerenjem, te registracijom na besplatnu aplikaciju MOJ RAČUN, podnesite svoj zahtjev za mjesečnim obračunom potrošnje plina već danas!